Alimentatie,
voor je kinderen en/of elkaar

Zolang je getrouwd bent, is het logisch dat je voor elkaar en je kinderen zorgt en elkaar financieel ondersteunt. Dat je gaat scheiden, betekent niet dat dat stopt. Ook na je scheiding hebben jullie onderhoudsplicht tegenover je kinderen (kinderalimentatie) en elkaar (partneralimentatie). De hoogte van de kinderalimentatie of partneralimentatie hangt af van verschillende factoren.

Kinderalimentatie

Hebben jullie samen kinderen? Dan blijf je na de echtscheiding of verbreking van de relatie allebei verantwoordelijk voor de kosten van het levensonderhoud van je kind(eren).

Partneralimentatie

Als het inkomen van een van jullie na de scheiding te laag is om van te leven, is de andere partner verplicht financieel bij te dragen in de kosten van zijn of haar levensonderhoud.

Kom je er samen niet uit bij het bepalen van de partneralimentatie en/of kinderalimentatie? De rechter kan deze dan voor je vaststellen. Het is verstandig om altijd een alimentatieberekening te laten maken door een advocaat. Zo weet je waar je in ieder geval recht op hebt.

Wil je hulp bij het begroten, vaststellen of het wijzigen van de hoogte van de alimentatie? Neem gerust contact met me op om te horen wat ik voor je kan doen in een vrijblijvend gesprek.

Ik heb hart voor je zaak en strijd voor jouw belang