Verdelen & verrekenen,
wie krijgt wat

Jullie gaan scheiden. Wat gebeurt er met je bezittingen, zoals jullie huis, maar ook je pensioen en eventuele schulden? Of je woont samen; hebben jullie in een samenlevingscontract afspraken gemaakt over de verdeling van het vermogen als je uit elkaar gaat?

Gemeenschap van goederen

Als je voor 1 januari 2018 in gemeenschap van goederen bent getrouwd, krijgen jij en je partner ieder de helft van de bezittingen, maar ook de schulden.

Ben je op of na 1 januari 2018 getrouwd, dan geldt dat niet voor bezittingen en schulden die jij of je partner voor het huwelijk al had, net zoals erfenissen en schenkingen die jij of je partner voor of tijdens je huwelijk in gemeenschap van goederen kreeg.

Huwelijkse voorwaarden

In het geval van huwelijkse voorwaarden zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van de bezittingen, maar misschien is de situatie veranderd, of niet meer van toepassing. De uitspraak over verdeling als je onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd kan je dan aan de rechter overlaten.

Contact met advocaat

Heb je vragen over de verdeling van jullie bezittingen, of wil je advies? Ik help je graag. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Nazorg vind ik erg belangrijk; kan ik nog iets voor je doen?